Getuigen gezocht van schietincident in 's-Hertogenbosch

Foto: politie.nl

26 mei 2019 13:37
Bron: Politie.nl

De politie zoekt getuigen van een schietincident aan de Parade en de Torenstraat in ‘-Hertogenbosch. Een 19-jarige man uit ’s-Hertogenbosch raakte daarbij licht gewond.

Rond 1.30 uur zou er een conflict zijn ontstaan tussen een aantal mensen op straat aan de Parade waarbij ook het 19-jarige slachtoffer betrokken was. Het is nog onduidelijk wat daarvoor precies de aanleiding was. Eén van de betrokken mannen trok vervolgens een vuurwapen en loste een schot. Daarbij raakte het 19-jarige slachtoffer gewond aan zijn arm. Vervolgens vond een korte achtervolging plaats tussen slachtoffer en schutter, waarbij nog enkele malen geschoten is. Daarbij werd niemand geraakt. Op de Torenstraat staakte het slachtoffer de achtervolging en werd de politie gebeld.

Onderzoek

Wij zijn direct een groot onderzoek gestart en het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn arm. Daarbij werden de Torenstraat en een deel van de Parade afgesloten voor technisch onderzoek. Ook wordt gekeken of er camerabeelden zijn waar we mogelijk iets aan hebben. Vannacht werden al diverse getuigen gehoord.

Getuigen

De politie is desondanks nog steeds op zoek naar meer getuigen. Het incident gebeurde in het drukke uitgaansgebied van ’s-Hertogenbosch en de kans is dus groot dat er meer mensen zijn die er iets van hebben meegekregen. We zijn daarbij ook geïnteresseerd in de periode in de aanloop naar het incident. Mensen die iets gezien hebben of anderszins iets weten dat met het schietincident te maken heeft, kunnen contact met ons opnemen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).