Deel relschoppers FC Den Bosch meldt zich; nog vier mannen gezocht in 's-Hertogenbosch

Foto: politie.nl

4 juli 2019 12:55
Bron: Politie.nl

Woensdagavond 22 mei ontstonden na de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles rellen bij het stadion. Een grote groep supporters van FC Den Bosch keerde zich met grof geweld tegen de politie. Wij hebben een flink deel van deze supporters duidelijk in beeld. De meesten hebben zich na onze eerdere oproep gemeld, maar we zijn nog op zoek naar de identiteit van enkele anderen.

In overleg met de officier van justitie toonden we de afgelopen week van totaal twaalf relschoppers beelden met onherkenbaar gemaakte gezichten. Acht van hen gaven gehoor aan onze oproep en hebben zich gemeld, persoonlijk of via hun advocaat. Naar de overige vier zijn we nog op zoek en daarvoor vragen we nu de hulp van de burgers. Daarom de vraag; wie zijn de mannen waarnaar wij op zoek zijn in verband met deze ernstige geweldpleging?

Klik op de link om de foto’s van de nog onbekende verdachten te bekijken.

Informatie delen

De oproep aan deze relschoppers om zich te komen melden is nog steeds van kracht. Maar we doen natuurlijk ook een beroep op eventuele getuigen die misschien één of meerdere verdachten herkennen. Deel je informatie met de recherche in Den Bosch via 0900-8844 of eventueel anoniem via de M-lijn, 0800-7000.

Geweld niet geaccepteerd

Na de wedstrijd in de nacompetitie zochten supporters van FC Den Bosch de confrontatie met supporters van de andere partij, wat werd voorkomen door inzet van de politie. Daarna keerden zij zich tegen de politie. Er werd grof geweld gebruikt en onder andere gegooid met stenen, fietsen en stukken hekwerk, maar gelukkig raakte daarbij geen politiemensen gewond. Er werden die dag al vier mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Wij begrijpen als politie de emoties bij een wedstrijd met grote sportieve belangen. Dat rechtvaardigt echter op geen enkele manier geweld tegen hulpverleners. Geweld pikken wij niet en we treden dan ook hard op.