's-Hertogenbosch - Aanhoudingen na woninginbraak

8 augustus 2016 15:56
Bron: Politie.nl

De politie hield maandagmorgen 8 augustus vier verdachten aan voor een woninginbraak aan de Berenklauw. De verdachten zijn een 27-jarige man uit Geldrop en drie Utrechtenaren van 19, 21 en 22-jaar.

Rond 3.15 uur meldde een omwonende dat iemand zich verdacht ophield bij een woning aan de Berenklauw. Toen de politie kort hierna arriveerde zagen de agenten dat de voorruit van de woning was ingeslagen. Vervolgens zag een van de agenten een man over de straat rennen. De agent rende achter hem aan en kon de verdachte worden aangehouden. Het ging om de man uit Geldrop.
Gespot
Twee andere verdachten probeerden uit handen van de politie te blijven door over schuurtjes en schuttingen van tuinen van naastgelegen woningen te klimmen. Uiteindelijk werden ze met behulp van een politiehelikopter en een diensthond gespot in het water en bij het riet aan de Vogelwikke. Het ging om de 19- en 21-jarige verdachten uit Utrecht. Beiden moesten in het ziekenhuis behandeld worden omdat ze door de politiehond gebeten waren. Hierna zijn ze overgebracht naar het politiebureau.
Onderzoek
Omstreeks 5.15 uur spotte de politiehelikopter de vierde verdachte in een tuin van de woning aan de Valeriaan. Deze kon kort erop door agenten worden aangehouden. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De bewoner die op het moment van de inbraak niet thuis was heeft inmiddels aangifte gedaan. Het is nog onbekend of er goederen uit de woning zijn weggenomen.

Noord-Brabant Brabant-Noord Den Bosch

  • c88e046cf4bc4297f2339b02a7135708