's-Hertogenbosch - Gezocht - Twee straatroven op nagenoeg dezelfde locatie

27 maart 2018 06:01
Bron: Politie.nl

Op twee opeenvolgende dagen worden op nagenoeg dezelfde locatie in Den Bosch straatroven gepleegd. Help mee de daders te vinden.

Op zaterdag 20 januari rond 20.50 uur fietste een 21 jarige man over de Meerheuvelweg in de richting van Den Bosch. In het verlengde van die weg, nabij de brug over de A-59 zag hij twee mannen met bedekte gezichten die hem de weg blokkeerden. De mannen waren verschillend qua lengte. Het slachtoffer werd omver geduwd en kreeg een klap. Ook zette een van de daders een pistool tegen het hoofd van het slachtoffer en dreigde hem neer te schieten.  Het slachtoffer gaf zijn portemonnee en pinpas af en werd gedwongen zijn pincode te vertellen. Zijn portemonnee kreeg hij terug zonder geld en zonder pinpas. Het slachtoffer is na de overval voor behandeling in het ziekenhuis geweest. Hij had zijn pas direct geblokkeerd en daardoor konden de daders geen geld pinnen. Maar ze staan wel op bewakingsbeelden.

Een dag later rond 18.55 uur wordt een echtpaar op de fiets op nagenoeg dezelfde locatie overvallen. Dit keer is er sprake van drie daders die iets over hun hoofd droegen. Deze drie mannen waren verschillend van lengte; één was klein, de tweede wat groter en de derde nog langer. Qua lengte dus duidelijk verschillend. Twee van deze personen hadden een vuurwapen en ze eisten geld. Herhaaldelijk dreigden de daders de beide slachtoffers dood te schieten. De daders spraken waarschijnlijk met een Arabisch accent.
Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen voor u: Wie herkent de personen op de pinbeelden en heeft iemand informatie over de beide overvallen of over de daders?
2018013999
Sat Jan 20 00:00:00 CET 2018
's-Hertogenbosch

gezocht