Amsterdam Zuidoost - Twee verdachten aangehouden na schietincident Krootstraat UPDATE

5 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

UPDATE: De identiteit van het slachtoffer dat ten gevolge van het schietincident aan de Krootstraat is overleden betreft een 19-jarige man.

De politie heeft naar aanleiding van een schietincident in de Krootstraat twee verdachten uit Amsterdam in de leeftijd van 22 en 23 jaar aanhouden. Bij het schietincident is de 19-jarige man, aan zijn verwondingen overleden. Een 29-jarige man uit Amsterdam raakte gewond en is opgenomen in het ziekenhuis. De politie vraagt getuigen die nog niet met politie hebben gesproken zich te melden.

Het schietincident vindt plaats op woensdag 2 mei rond 23.10 uur op de Krootstraat in Amsterdam Zuidoost. Als politiemensen ter plaatse komen starten zij direct de reanimatie van een gewond persoon die zij aantreffen in een auto. Het slachtoffer overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen. In de directe omgeving houdt de politie een verdachte aan die voldoet aan het signalement van de dader. De politie houdt later nog een tweede verdachte aan. De recherche onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachten.

De politie startte direct een onderzoek ter plaatse en heeft sporen veilig gesteld. De recherche onderzoekt onder welke omstandigheden het schietincident heeft plaatsgevonden en wat de motieven zijn geweest. Bij het incident is op een wegrijdende auto geschoten. Deze auto is later op IJburg onderzocht. Vooralsnog lijkt deze auto niets met het incident te maken te hebben.