Sprang-Capelle - Huiselijk geweld leidt naar hennep

9 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Nadat agenten zaterdagavond 7 april 2018 een 48-jarige Waalwijker hadden aangehouden op verdenking van huiselijk geweld, troffen ze op het terrein aan de Tilburgseweg waar ze de man hadden aangehouden in een oplegger een in werking zijnde hennepkwekerij aan.

Een 31-jarige vrouw uit Hank belde zaterdagavond de politie en deed aangifte van mishandeling tegen haar 48-jarige vriend uit Waalwijk. Hij zou haar in een pand aan de Tilburgseweg hebben mishandeld. Agenten hielden de man, die zich verzette, aan. Tijdens de aanhouding rook de man sterk naar alcohol en naar hennep. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol was, hebben ze hem op het bureau op basis van de Wet Middelenonderzoek bij Geweldsituaties (WMG) een ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat hij inderdaad teveel gedronken had (925 ug/l). 
Ook hebben ze verder onderzoek gedaan naar waar de henneplucht vandaan kwam. Op het terrein aan de Tilburgseweg troffen ze vervolgens een aanhanger aan, waarin een in werking zijnde hennepkwekerij van 252 planten zat. De kwekerij is geruimd. De verdachte is voor nader onderzoek in de cel gezet en wordt zondag verhoord.
WMG
De Wet Middelenonderzoek bij Geweldsituaties (WMG) is per 1 januari 2017 in werking getreden. De wet is bedoeld om geweldsdelicten die gepleegd zijn onder invloed van alcohol of drugs terug te dringen. Actieve handhaving hierop draagt bij aan het terugdringen van recidive en aan de veiligheid op straat.