Verkeersregelaar mishandeld in Steenbergen

Foto: politie.nl

10 augustus 2019 16:59
Bron: Politie.nl

Vandaag heeft een verkeersregelaar die werkzaam was in Steenbergen aangifte gedaan omdat hij mishandeld zou zijn door een automobilist. De man liep licht letsel op. De 50-jarige automobilist uit Oud-Vossemeer is aangehouden.

De verkeersregelaar stond omstreeks 11.45 uur bij de rotonde aan de Zeelandweg Oost vanwege een wielerronde die plaatsvond. De man verwees een naderende automobilist om door te rijden naar de afrit de snelweg op. De bestuurder leek zich in eerste instantie te schikken in het verzoek, maar gaf even later aan dat hij op de rotonde zou wachten. Dit was geen mogelijkheid en de verkeersregelaar wilde de man uitleggen dat dit niet kon. Na een kort gesprek reed de automobilist tegen de benen van de verkeersregelaar aan. Hierna reed de man snel weg.

 

Verhaal halen

De verkeersregelaar is de automobilist vervolgens achterna gegaan om verhaal te halen. De man uit Oud Vossemeer stapte hierop uit de auto en er ontstond een vechtpartij waarbij de verkeersregelaar licht gewond raakte.

De politie kwam ter plaatse en nam een aangifte op. De 50-jarige man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij een verklaring mag afleggen. Ook zijn door agenten meerdere getuigen gehoord. De zaak wordt verder onderzocht.

Geweld tegen mensen met een publieke taak wordt niet getolereerd. Een verkeersregelaar wordt ingezet door de gemeente om, in dit geval, de veiligheid van wielrenners en ook de andere weggebruikers te waarborgen. Als een verkeersregelaar verzoekt om door te rijden, dan is het ook de bedoeling dat dat gebeurt en het is zeker niet de bedoeling om op deze manier ongenoegen kenbaar te maken.