Terheijden - Melder schrikt van nepvuurwapens

22 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een melder belt de politie: twee mannen met een vuurwapen staan op de Zeggelaan. Agenten grijpen in met uitpraatprotocol en houden de mannen aan.

Zeeland-West-Brabant
Deze foto is in scene gezet. De jongen is niet één van de verdachten.

Deze melding kwam woensdagavond om 18.00 uur binnen bij de meldkamer. Agenten trekken hun kogelwerende vesten aan en rijden naar de Zeggelaan. Daar zien ze een auto staan op de parkeerplaats met twee personen erin. De agenten zetten hun dienstwagen strategisch achter de geparkeerde wagen en stappen uit met dekking van hun portieren. Ze roepen naar de mannen in de auto hun handen omhoog te steken. De twee doen dit en stappen op verzoek van de dienders uit. Ze lopen vervolgens achteruit in de richting van de agenten en zakken op hun knielen. Zo kunnen de agenten beide mannen (allebei 19 jaar) boeien.
In de auto liggen nepvuurwapens
De agenten kijken in de wagen en zien daar twee vuurwapens liggen. Na onderzoek blijkt het te gaan om twee nepvuurwapens. Een bolletjespistool en een ander imitatiewapen worden in beslag genomen. Ze zijn niet van echt te onderscheiden.
Nepwapens levensgevaarlijk
Heb je een nepvuurwapen? Wees verstandig, laat ‘m thuis! Het verschil tussen echt en nep is moeilijk te zien. Ga je er toch mee de straat op of neem je hem bijvoorbeeld mee naar school, dan loop je het risico dat een agent ingrijpt en zijn wapen trekt. Meer weten? https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/nepwapens

Noord-Brabant Terheijden

Wapenbezit
  • 63cd8ca9f96dbf47e143d5746959e3f9