Tilburg - Man ten onrechte verdacht van zware mishandeling

30 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft maandagavond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant ten onrechte een foto getoond van een jongeman, als verdachte van een zware mishandeling van een 73-jarige man uit Tilburg.

Op 2 augustus 2017 kreeg het slachtoffer aan het Korvelplein van een jongen een harde duw, waardoor hij van de trap af naar beneden viel. Hij liep o.a. een schedelbasisfractuur en twee gebroken nekwervels op. Een buurtbewoner maakte eerder een foto van een jongen met een wit T-shirt, die daar op een bankje zat. Tijdens het politieonderzoek kreeg de politie nog een foto met een afbeelding van iemand met een wit T-shirt. Abusievelijk zijn deze twee foto's verwisseld en is de verkeerde foto bij Bureau Brabant getoond.
Excuses
De politie werd dinsdag door de familie van deze jongeman geïnformeerd en heeft haar excuses aangeboden. Het opsporingsbericht met de verkeerde foto is onmiddellijk verwijderd. De politie vraagt hierbij dringend aan andere (social)media dit ook te doen. De politie onderzoekt hoe deze fout de volgende keer voorkomen kan worden.

Noord-Brabant Tilburg

Mishandeling
  • b3a1d9b2a5628ad84cce00d40a667e3e