Tilburg - Brand door kortsluiting in hennepkwekerij

8 oktober 2018 15:36
Bron: Politie.nl

In een schuur achter een woning aan de Bredaseweg is vanmiddag rond 12.40 uur brand ontstaan. In de loods werd, nadat de brand geblust was, een hennepkwekerij en stekkerij ontdekt. Vermoedelijk was er sprake van kortsluiting. De 58-jarige bewoner is aangehouden.

Zeeland-West-Brabant
De hulpdiensten kregen maandagmiddag een melding dat er brand zou woeden in een schuur aan de  Bredaseweg / Akkerstraat. Brandweerlieden hebben de brand geblust. Al snel bleek dat op de begane grond een hennepkwekerij met ruim 200 planten was ingericht. Hier is ook de brand uitgebroken. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Vermoedelijk is de brand door kortsluiting ontstaan.  Op de eerste verdieping bevond zich een hennepstekkerij met 50 moederplanten. Ook zijn in de loods veel hennepkwekerij gerelateerde materialen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De plantage is geruimd.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,