Tilburg - Man op rooftocht verwondt twee slachtoffers

1 november 2018 08:41
Bron: Politie.nl

Agenten hebben op woensdagavond 31 oktober rond 20.10 uur op het Galeipad een 45-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt er van verdacht op een adres aan het Piusplein en een adres aan de Piusstraat woningovervallen te hebben gepleegd.

Rond 17.40 uur werd de politie gewaarschuwd voor een mogelijk overval aan de Piusstraat. Daarbij zou de bewoner gewond zijn geraakt. De dader was er vandoor met onbekende buit. Er werd direct een zoektocht naar hem gestart. Vervolgens kreeg de meldkamer, rond 18.10 uur, opnieuw een melding van een mogelijke woningoveral, dit keer aan het Piusplein. Ook daarbij raakte de bewoner gewond. Wat er zich precies in de woningen heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Dat moet uitverklaringen van de slachtoffers en verdachte blijken.
Verdachte situatie
Het leek al snel om dezelfde dader te gaan. Er werd een burgernetbericht met signalement uit gedaan en meerdere agenten zijn op zoek gegaan naar de overvaller. Uiteindelijk is er een verdachte aangehouden op het Galeipad. Buurtbewoners belden daar de politie omdat ze een verdachte type zagen lopen die tegen een poort aan het schoppen was. Het signalement kwam overeen met dat van de overvaller en de man is aangehouden door agenten. Daarbij hebben agenten uit voorzorg hun dienstwapen getrokken. De verdachte had hij een plastictas bij zich met daarin de vermoedelijk buit van de overvallen. Ook had hij een mes op zak. Daarmee heeft hij mogelijk de twee slachtoffers verwond.
Onderzoek en getuigen
De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Er zijn getuigenverklaringen opgenomen en er is technisch onderzoek gedaan. Bent u getuige geweest en hebt u nog niet met de politie gesproken, neem dan contact met ons op via 0900-8844.