Tilburg - Tilburger bedreigt en bespuugt agenten

23 februari 2019 10:46
Bron: Politie.nl

Een 42-jarige Tilburger is zaterdag 23 februari 2019 omstreeks 01.15 uur op het Prinsessenhof aangehouden De man, die onder invloed van alcohol was, zou agenten bedreigd en bespuugd hebben. Ook verzette hij zich bij zijn arrestatie.

Zeeland-West-Brabant
De politie kreeg een melding dat een man, die vermoedelijk onder invloed van alcohol was,  harde muziek vanuit een auto draaide en daarbij flink schreeuwde. Hij zou daarbij geroepen hebben dat hij iemand ging neerschieten. Het bleek te gaan om een 42-jarige Tilburger die bekend is bij de politie vanwege eerdere delicten. Agenten spraken hem op zijn gedrag aan waarna hij direct opstandig en vervelend werd.

 
Bedreiging
Hij dreigde daarbij een van de dienders dood te maken. Hierop werd hij aangehouden ter zake bedreiging en openbare dronkenschap. Hij verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Daarbij liep hij een bebloede lip op.  Bij het cellencomplex spuugde hij een politieman een bloederige klodder in het gezicht. Ook een andere agent werd door enkele spetters geraakt. Voor de twee agenten is  vanwege het in aanraking komen met bloed het prikprotocol in werking gesteld.   Hij weigerde mee te werken aan een alcoholtest.