Tilburg - Drugsafvaldumping in natuurgebied

5 april 2019 08:56
Bron: Politie.nl

Aan de Pompstationweg is donderdag drugsafval gedumpt. Agenten troffen rond 15.55 uur in het natuurgebied een tiental vuilniszakken en jerrycans aan. Ook lagen er productiematerialen van een drugslab. De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen.

De brandweer stelde vast dat het vermoedelijk om afval afkomstig van de productie van synthetische drugs ging. Agenten hebben de vindplek afgezet voor onderzoek. Omdat er een kleine hoeveelheid afval had gelekt, heeft de gemeente de bovenste laag van de grond laten afgraven. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten opgeruimd. Het team Milieu van de politie doet verder onderzoek. 

Tips?
Heeft u iets opgemerkt of iets verdachts gezien in de omgeving van de vindplek aan de Pompstationweg of heeft u tips? Laat het ons weten. De politie is via 0900-8844 bereikbaar. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.
Illegale dumping
Een illegale dumping van drugsafval is goed te herkennen. Vaak ligt het afval in vaten of jerrycans langs de weg, in het bos of in het open veld. Het zijn meestal kunststof of metalen vaten, zoals plastic drums, jerrycans en soms ook gasflessen. Soms ligt het afval in een uitgebrande auto en is het nog gevaarlijker. Het chemisch afval is afkomstig van illegale drugslaboratoria. Het kan zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig zijn.
Wat te doen als u drugsafval vindt?
 

Raak niets aan!
Schop of duw niet tegen de verpakkingen.
Neem minimaal 25 meter afstand (bij brand minimaal 100 meter) met de wind in de rug.
Niet roken in de buurt van de dumping.
Alarmeer direct de politie via 112 op enige afstand van de dumping i.v.m. mogelijk brandgevaar.
Geef uw exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of dat er rook van dumping afkomt. Zij schakelen vervolgens de brandweer en/of het LFO is.
Volg de instructie van de politie op.