Bestuurder rijdt vrouw aan en rijdt door in Tilburg

23 april 2019 13:32
Bron: Politie.nl

Een 29-jarige man uit Tilburg is vannacht aangehouden omdat hij op de Buitenstraat een vrouw heeft aangereden en vervolgens is doorgereden. De vrouw raakte gewond aan haar voet.

Agenten kregen dinsdag 23 april rond 02.00 uur de eerste melding dat een automobilist op de Buitenstraat een vrouw had aangereden. Kort daarop komt er een tweede melding over deze bestuurder. In de Vredeman de Vriesstraat moet een man opzij springen voor deze auto om niet geraakt te worden. De bestuurder remt en opent zijn raam. Vervolgens is de automobilist opzettelijk hard achteruitgereden tegen de bestelbus van de melder gereden. Agenten treffen de auto in de Vredeman de Vriesstraat en sommeren de bestuurder om te stoppen. Zijn auto heeft flinke schade. De Tilburger is aangehouden en ingesloten voor verhoor. 
 

Lachgas

Beide aangevers en agenten zagen dat de bestuurder een grote ballon met vermoedelijk lachgas vasthad. Uit het politieonderzoek moet blijken of de bestuurder onder invloed van lachgas of drugs heeft gereden. In de auto lagen lachgaspatronen en een kleine hoeveelheid hasj. Agenten hebben aangiften en getuigenverklaringen opgenomen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en zijn is in beslag genomen.