Tilburger (34) klem gereden na negeren stopteken

24 april 2019 14:04
Bron: Politie.nl

Een 34-jarige Tilburger, een bekende van de politie, is dinsdag 23 april 2019 op het Antoon van Rijenplein na een achtervolging door de politie aangehouden ter zake gevaarlijk rijgedrag. Hij had een stopteken genegeerd en daarna met zijn auto diverse verkeersovertredingen gemaakt. De agenten wilden hem controleren vanwege recente informatie dat hij mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. In de auto en op zijn verblijfadres werd echter geen vuurwapen aangetroffen

Dinsdagmiddag gaf een centralist van de politiemeldkamer aan de eenheden een bericht door dat een man, die in een bepaald type en kleur Volkswagen reed, mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Een politieman zag rond 15.30 uur de bedoelde auto rijden over de Ringbaan West in Tilburg. Hij volgde de auto en gaf ondertussen zijn positie door. Hij gaf de bestuurder op de Hesperenstraat een stopteken, dit werd echter genegeerd.

 

Verkeersovertredingen

De politieman zag dat de automobilist op het Laurens Kosterplein tegen het verkeer in reed. Inmiddels sloten meerdere politie eenheden aan. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder kruisingen over zonder te remmen met een snelheid van circa 100 km / uur. Ook negeerde hij twee keer een rood licht,  overschreed hij twee keer een doorgetrokken streep en verzuimde hij voorrang te verlenen aan bestuurders van rechts.  Uiteindelijk lukte het de dienders om de verdachte met zijn auto op het Antoon van Rijenplein klem te rijden. Hij is ter zake het gevaarlijke rijgedrag aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De recherche stelt een nader onderzoek in naar het mogelijke vuurwapenbezit.