Tilburger onder invloed van drugs achter het stuur

6 mei 2019 11:38
Bron: Politie.nl

Een 44-jarige Tilburger is afgelopen nacht betrapt op het rijden onder invloed van harddrugs. In zijn auto werd ook nog speed, hasj en XTC pillen aangetroffen.

Twee agenten die in Tilburg surveilleerden kregen omstreeks 04.35 uur een melding dat over de Ringbaan West een auto reed waarvoor aandacht werd gevraagd vanwege drugs gerelateerde zaken. De dienders zagen de bedoelde auto rijden over de Oerlesestraat. Ze gaven de bestuurder een stopteken waaraan werd voldaan. Een van de agenten herkende de bestuurder van een eerdere aanhouding waarbij die toen onder invloed van GHB was.

Zenuwachtig

De bestuurder overhandigde zijn rijbewijs. Hij leek erg zenuwachtig en trilde hevig. Hij bleek twee zakjes met speed, twee gripzakjes met hasj en vijf XTC pillen bij zich te hebben. Hij gaf toe dat hij een lijntje speed gebruikt had kort voordat hij als bestuurder in de auto gestapt was. Een speekseltest wees uit dat hij inderdaad onder invloed was van amfetamine. Hij is daarop aangehouden ter zake het rijden onder invloed en bezit van drugs. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.