Familie verdachte keren zich tegen agenten in Tilburg

14 mei 2019 12:55
Bron: Politie.nl

Bij een woning in de Tilburgse wijk Groenewoud gingen de ouders en een zus van de verdachte zich dinsdagochtend 14 mei bemoeien met zijn aanhouding. Agenten moesten pepperspray en hun wapenstokken gebruiken om de 22-jarige Tilburger aan te kunnen houden.

Meerdere agenten gingen rond 6.00 uur naar het huis van de verdachte toe. Hij moest op last van de Officier van Justitie buiten heterdaad worden aangehouden op verdenking van bedreiging, stalking en mishandeling.

Voordeur

Toen de voordeur open ging werd er meteen door richting de dienders gescholden. Ook blokkeerden de ouders van de Tilburger de omgang van de woning. Daarbij beledigden ze agenten en begonnen ze te duwen. Ook een zus bemoeide zich met de aanhouding. De moeder kreeg uiteindelijk een aantal klappen met de wapenstok.

Verdachte

De verdachte ging in verzet bij zijn aanhouding en kreeg daardoor een aantal klappen met de wapenstok. Uiteindelijk moest er ook pepperspray tegen hem gebruikt worden waarna hij overgebracht kon worden naar het politiebureau.