Verkeerscontrole op rondweg Tilburg

29 mei 2019 10:24
Bron: Politie.nl

Op dinsdag 28 mei heeft in de middag en avond een grote verkeerscontrole plaatsgevonden in Tilburg. Tijdens deze succesvolle actie hebben agenten onder andere 17 bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van een telefoon in de auto. Tevens is een 22-jarige persoon aangehouden voor het bezit van een alarmpistool met patronen.

In de auto van de 22-jarige bestuurder uit Tilburg werd bij een controle van het voertuig het alarmpistool gevonden met daarbij 50 knalpatronen. De verdachte is daarop aangehouden, het pistool en de patronen zijn in beslag genomen.

ANPR

Het aandachtsgebied betrof de rondweg van Tilburg. Voertuigen op deze wegen werden gescand middels het ANPR systeem (Automatic Number Plate Registation). Deze toestellen controleren kentekens van passerende auto’s. Het kenteken wordt vervolgens via een ingebouwde computer razendsnel vergeleken met gegevens uit diverse databanken. Hierbij is het mogelijk om een koppeling te leggen naar verdachten van inbraken, overvallen en straatroven, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.