Mannen aangehouden met vals geld op zak in Tilburg

5 juni 2019 10:02
Bron: Politie.nl

Agenten hebben dinsdagavond twee mannen uit Tilburg aangehouden omdat zij valse briefjes van 50 euro bij zich hadden. De mannen van 23 en 25 jaar passeerden met hoge snelheid een agent in de auto op de Mascagnistraat. Na een korte achtervolging stapte de bestuurder uit en rende weg. De bijrijder is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij had ook nog boetes van bij elkaar bijna 700 euro open had staan. De bestuurder is later in zijn eigen woning aangehouden.

Omdat deze mannen bekenden zijn van de politie zijn agenten later bij het huisadres van de gevluchte verdachte langsgegaan. Daar bleek hij aanwezig te zijn, Hij werd eveneens aangehouden voor het in bezit hebben van vals geld. De biljetten zijn in beslag genomen.

Vals of echt?

Vals geld komt voor in alle coupures. Wees daarom altijd kritisch als u briefgeld aanneemt. Twijfelt u? Check dan de echtheid van een biljet of biljetten. Bijvoorbeeld via de app ‘Vals of Echt’ van De Nederlandse Bank. Hier kunt u de echtheid van eurobiljetten eenvoudig controleren. Meer informatie over het herkennen van vals geld staat op de website van De Nederlandse bank.

Melden bij de politie

Het uitgeven van vals geld is strafbaar. Hebt u vals geld aangenomen? Of heeft u het vermoeden dat iemand vals geld uitgeeft? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.