Melding brand leidt tot drugsvondst en aanhoudingen in Tilburg

Foto: politie.nl

22 juni 2019 08:19
Bron: Politie.nl

Een melding van een mogelijke brand aan de Pastoor Stalsstraat, leidde vrijdagmiddag 21 juni tot een drugsvondst. Agenten troffen in de garagebox meerdere kilo’s harddrugs en grondstoffen voor synthetische drugs aan. De politie hield drie Tilburgers, een vrouw (28) en twee mannen (28 en 36), aan.

Even voor 17.30 uur kreeg de politie en de brandweer een melding van een band. Op de locatie blijkt dat de rook afkomstig is uit een ton op de binnenplaats naast de garagebox. Een man en een vrouw die erbij staan geven aan dat er afval wordt gestookt. Maar alerte agenten zien via openstaande deuren van de garagebox attributen staan die mogelijk te maken kunnen hebben met het produceren van drugs. Ook ruiken zij een typerende geur die ook daaraan te linken is.

Aantreffen drugs

Tijdens onderzoek in de garagebox treffen zij vier verpakkingen aan met vermoedelijk methcathione. Hiernaast worden er weegschalen, jerrycans zwavelzuur, zoutzuur en een literfles met mogelijk de grondstof PMK aangetroffen. Het NFI doet onderzoek naar de aangetroffen stoffen.