Getuigen gezocht van autobrand in Tilburg

28 juni 2019 10:43
Bron: Politie.nl

De politie doet onderzoek naar een autobrand aan de Kruizemuntweg. Donderdagavond 27 juni rond 21.00 uur stond daar een auto in brand.

Omdat de politie uit gaat van brandstichting is direct een onderzoek opgestart. Er is een buurtonderzoek gedaan en er wordt nagegaan of er mogelijk camerabeelden zijn.

Getuigen en informatie

Bent u getuige geweest van de autobrand aan de Kruizemuntweg of heeft u andere informatie die de politie kan helpen? Is u bijvoorbeeld iets opgevallen in de omgeving rond het tijdstip van de brand? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

Als u informatie wilt delen kan dat via:
- via e-mail [email protected]
- via de banner onder dit bericht,
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
anoniem via 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen

Autobranden

Sinds begin vorige maand zijn in Tilburg 15 auto’s in brand gestoken. De politie onderzoekt of deze branden met elkaar te maken hebben. Daarbij wordt de informatie van de verschillende onderzoeken en politieteams gebundeld en geanalyseerd. Zo wordt er na iedere autobrand uitgebreid onderzoek gedaan door met omstanders en buurtbewoners te spreken. Uit onderzoek blijkt dat er veelal autobranden plaatsvinden na een conflict in het criminele circuit, als vorm van fraude en conflicten in de relationele sfeer. Autobranden leveren gevaar op in een woonwijk en maken veel schade.

 Wij vragen buurtbewoners om mee te denken en hebben de volgende vier concrete tips:

  •        Blijf alert en meld verdachte situaties op 112
  •        Zorg voor goede buitenverlichting
  •        Deel beeldmateriaal
  •        Deel relevante informatie

Preventie

We willen bereiken dat mensen bewust zijn voor de signalen die kunnen wijzen op een autobrand. Het is van belang bij opvallende gedrag in de wijk de politie te bellen. Noteer kentekens, onthoudt signalementen en bel direct 112.

2019150322