Politie betrapt inbreker en houdt hem aan in Tilburg

9 juli 2019 15:34
Bron: Politie.nl

Een auto-inbreker werd dinsdag 9 juli 2019 op de Van Hogendorpstraat door de politie op heterdaad betrapt. De man, een 20-jarige Pool, had niet door dat de agenten achter hem stonden en werd direct aangehouden.

Twee agenten surveilleerden die nacht rond 03.00 uur over de Van Hogendorpstraat. Daar zagen zij een man richting een auto fietsen. De agenten vertrouwden de situatie niet en bleven in de buurt. Zij zagen dat de man richting het portier van de auto liep en daar vervolgens een tijdje stil bleef staan. De agenten gingen op de man af en riepen dat hij moest blijven staan. De man rende met de fiets in zijn hand weg in de richting van de Hasseltstraat. Ver kwam hij niet, want de twee agenten pakten hem vrijwel direct vast.

Aanhouding

Hierop besloten zij de verdachte aan te houden, maar daar had hij geen zin in. Wederom ging de Pool er vandoor en opnieuw trok hij aan het kortste eind. De agenten vonden de man in de voortuin van een huis aan de Lambert de Wijsstraat. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig, maar uiteindelijk gaf hij zich over en is het meegenomen naar bureau.

Aangifte

Tijdens het fouilleren van de verdachte troffen de agenten verschillende sleutelbossen en sleutels aan. Hiermee zijn de agenten vervolgens teruggegaan naar de Van Hogendorpstraat waar het voertuig stond. Eén van de sleutels maakte contact met de desbetreffende auto. De politie informeerde de eigenaar van de auto. Hij was verrast en bleek geen sleutel kwijt te zijn. Ook bleek het slot van zijn auto niet meer te werken. De eigenaar deed aangifte. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.