Twee telefoondieven na achtervolging aangehouden in Tilburg

11 juli 2019 11:39
Bron: Politie.nl

Woensdagmiddag 10 juli omstreeks 17.00u zijn na een achtervolging twee verdachten van 14 en 17 jaar uit Roemenië aangehouden voor diefstal van vier telefoons uit een winkel in de Heuvelstraat. Van een van de jongens is het rijbewijs, waarmee hij vanwege zijn jonge leeftijd enkel mee onder begeleiding mocht rijden, ingevorderd.

’s Middags kwam er een melding binnen van twee handhavers die aanwezig waren in het centrum. Zij gaven aan dat er een diefstal plaats had gevonden in een winkel. Zij hebben cameratoezicht in kennis gesteld en zijn in de mogelijke richting van de vluchtroute van de verdachten gefietst.  De twee jongen zijn op de Noordhoekring in hun auto gestapt en weggereden. Agenten waren in de buurt en kregen de auto al snel in het vizier.

De verdachten reden richting de Spoorlaan, de handhavers zijn op aanwijzing van cameratoezicht die kant op gefietst. Zij probeerden de auto te stoppen middels een stopteken. De auto reed echter met hoge snelheid om hen heen en raakte de handhavers op enkele centimeters na net niet. De fiets van een van de handhavers werd wel geraakt door de auto en raakte beschadigd.

Achtervolging

Een agent op de motor is achter de auto aangegaan wat uitmondde in een achtervolging. De auto met verdachten reed met hoge snelheid over de Nieuwe Bosscheweg en verloor de macht over het stuur. Hij kwam tegen een elektriciteitskast tot stilstand.

Na controle van het voertuig bleken er meerdere vermoedelijk gesloten telefoons in de auto te liggen. Vanwege het plegen van meerdere strafbare feiten tijdens de achtervolging, is besloten om het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen. De bestuurder beschikte over een autorijbewijs, echter mocht hij hiermee enkel onder begeleiding van een volwassene een auto besturen. Beide verdachten zitten momenteel nog vast voor verder onderzoek.