Man aangehouden voor huiselijk geweld in Tilburg

17 juli 2019 15:49
Bron: Politie.nl

Dinsdagmiddag werd rond 14.00 uur melding gemaakt van een mogelijke mishandeling in de wijk de Reit. Agenten hebben de 30-jarige verdachte uit Tilburg in de Nassaustraat aan kunnen houden.

Op dinsdag 16 juli ontving de meldkamer een melding in verband met mogelijk huiselijk geweld richting de ex-partner van de verdachte. Agenten ter plaatse hebben het slachtoffer gesproken en de aangifte opgenomen.

In de tussentijd hield een collega de mogelijke verdachte aan. Op de Ringbaan West zag een agent een motorrijder met hoge snelheid rijden en hield hem staande. De agent was bezig met het uitschrijven van een bekeuring, toen hij via zijn portofoon informatie kreeg over de mishandeling. De man die hij een bekeuring gaf, bleek de verdachte te zijn van de mishandeling. De Tilburger is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

Bij fouillering van de man werd een bedrag van enkele duizenden euro’s gevonden en in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van het geld. De verdachte zit nog vast voor verder onderzoek.

Huiselijk geweld is niet normaal

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.