Man die agenten beledigt met verzet aangehouden in Tilburg

23 juli 2019 12:57
Bron: Politie.nl

Een 40-jarige man uit Kaatsheuvel heeft zich maandagavond flink misdragen. Hij was met enkele andere personen betrokken bij een conflict in een bus. Daarna beledigde hij agenten waarop hij werd aangehouden. Tijdens zijn arrestatie verzette hij zich en beet zelfs een politieman.

De politie kreeg maandag 22 juli 2019 omstreeks 23.10 uur een melding van een vechtpartij in bus 136.  Agenten kregen daarop de opdracht om met spoed te gaan naar de Midden-Brabantweg ter hoogte van het busstation Loon op Zand. Daar kwam de bedoelde bus net aangereden. Het was inmiddels rustig in de bus.  Er stapten uiteindelijk twee mannen en twee vrouwen uit de bus. Zij hadden kennelijk een conflict gehad met andere passagiers die al eerder uitgestapt waren. Een van de vrouwen toonde haar benen waarop rode krassen zaten.

 

 

 

 

Belediging

Een van die mannen weigerde om zijn naam op te geven. Hij verbood ook zijn vriendin om mee te werken. Hierna riep hij een aantal keren tegen de politiemensen “Fuck you”   Hij werd daarom aangehouden voor belediging. Hij verzette zich hevig. Een van die vrouwen belemmerde daarbij de arrestatie door steeds in de weg te gaan staan. Pas na enkele waarschuwingen en de opmerking dat ze anders ook aangehouden zou worden, stopte zij daar mee. In de auto schopte de verdachte het portier open en blokkeerde.  Terwijl een agent hem bij de armen pakte en hem zo probeerde naar links te schuiven, beet hij de diender in de linkeronderarm. De agent moest geweld toepassen om dit te beëindigen. Hij zag direct een verkleuring en gebitsafdruk in zijn arm.  De politieman heeft zich daarna direct onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte is ingesloten in het cellencomplex.