Twee personen aangehouden voor bezit harddrugs in Tilburg

21 september 2019 15:13
Bron: Politie.nl

Na een melding van mogelijk huiselijk geweld betraden agenten zaterdag 21 september een woning aan het Schutsboomhof. Zij troffen daar een flinke hoeveelheid drugs en geld aan. Twee personen zijn aangehouden.

De politie ontving vannacht rond 00:15 uur een melding dat er mogelijk spraken was van huiselijk geweld. Hierop zijn agenten ter plaatse gegaan en troffen ze een nogal zenuwachtige man aan. Eenmaal in de woning werd het de agenten duidelijk waarom het gedrag van de man zo opvallend was. In de woning lagen namelijk tientallen kilo’s (stoffen gerelateerd aan) harddrugs. Ook vonden de agenten duizenden euro’s aan contact geld. De man, een 31-jarige Tilburger, is hierop aangehouden.

Aanhouding met verzet

Bij de aanhouding verzette de man zich. Hij werd dermate fysiek agressief dat de agenten genoodzaakt waren pepperspray te gebruiken. Pas hierna kalmeerde hij. Tijdens dit incident kwam ook een 22-jarige Tilburgse vrouw uit de woning gelopen. Ook zij is aangehouden. Haar rol wordt onderzocht.

GTPA

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

Melden

Ziet u een situatie waarvan u denkt, dit voelt niet goed. Bel ons via 112 of 0900-8844. Het kan zijn dat u iets wilt melden over een ernstig misdrijf zonder dat uw naam bekend wordt, bijvoorbeeld omdat u de dader kent. U kunt melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt ook iets online melden en toch anoniem blijven. Via Meld Misdaad Anoniem krijgt de politie informatie en kunt u helpen om uw omgeving veiliger te maken. Of neem contact op met TCI (Team Criminele Inlichtingen) via 0900-8844