ME-Oefeningen in en rondom Willem II Stadion in Tilburg

24 september 2019 08:56
Bron: Politie.nl

Vandaag traint de Mobiele Eenheid (ME) in het centrum van Tilburg en in en rondom het Willem II Stadion aan de Goirleseweg. Deze oefeningen vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur.

Alle ME’ers uit de eenheid Zeeland West-Brabant gaan oefenen, hiervoor zijn een drietal oefenmomenten. Op 24 september, 2 oktober en 9 oktober zullen deze ME-Oefeningen plaatsvinden. Dit betekent dat de ME een aantal scenario’s beoefenend op locaties waar normaliter de ME ingezet kan worde als aanvulling op de gewone politie inzet. De ME heeft als primaire taak om verstoringen van de openbare orde te voorkomen of te herstellen.

Opdrachten

De hele dag gaan de ME’ers oefenen met realistische scenario’s in het centrum van Tilburg en in en rondom het voetbalstadion. Hiervoor zijn ook tegenspelers ingehuurd.

Publiek

Er zullen geen straten afgesloten worden voor deze oefening. Het kan echter wel zo zijn dat u op sommige locaties even moet wachten in verband met de oefening. Volg hierbij dan ook de aanwijzingen van de Mobiele Eenheid op. Uiteraard streven wij ernaar om omwonenden zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van de oefening.

De oefening in het stadion is besloten, publiek mag hier niet bij aanwezig zijn. Op de openbare weg is het wel toegestaan om te kijken, houdt hierbij gepaste afstand en belemmer de aanwezigen niet.

Vragen

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan contact op met het algemene nummer van de politie via 0900 8844 of via Twitter @politie_tilburg.