Getuigen gezocht van nachtelijke autobranden in Tilburg, Goirle

24 september 2019 10:43
Bron: Politie.nl

De politie is een onderzoek gestart nadat vannacht, dinsdag 24 september, drie auto’s in brand stonden. Vooralsnog gaat de politie uit van brandstichting. Getuigen die iets gezien hebben of informatie hebben over de branden worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook wanneer mensen camerabeelden hebben ontvangen we die graag.

Rond 01.45 uur kreeg de meldkamer melding dat in de Mascagnistraat twee auto’s in brand stonden. De brandweer heeft de branden geblust. Agenten hebben aangiften opgenomen van de eigenaren en met buurtbewoners gesproken. Later in de nacht, omstreeks 04.55 uur, werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een autobrand in de Aert Swaensstraat in Goirle. Ook hier heeft de brandweer het vuur gedoofd en doet de politie verder onderzoek. 

Getuigen en informatie

Bent u getuige geweest van de autobrand aan de Mascagnistraat of de Aert Swaensstraat of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het vinden van de dader(s)? Is u bijvoorbeeld iets opgevallen in de omgeving rond het tijdstip van de brand? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

Als u informatie wilt delen kan dat via:
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
- anoniem via 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen 079-3458 999.

Autobranden

De politie onderzoekt of deze branden met elkaar te maken hebben. Daarbij wordt de informatie van de verschillende onderzoeken en politieteams gebundeld en geanalyseerd. Zo wordt er na iedere autobrand uitgebreid onderzoek gedaan door met omstanders en buurtbewoners te spreken. Uit onderzoek blijkt dat er veelal autobranden plaatsvinden na een conflict in het criminele circuit, als vorm van fraude en conflicten in de relationele sfeer. Autobranden leveren gevaar op in een woonwijk en maken veel schade.

 Wij vragen buurtbewoners om mee te denken en hebben de volgende vier concrete tips:

       Blijf alert en meld verdachte situaties op 112
       Zorg voor goede buitenverlichting
       Deel beeldmateriaal
       Deel relevante informatie

Preventie

We willen bereiken dat mensen bewust zijn voor de signalen die kunnen wijzen op een autobrand. Het is van belang bij opvallende gedrag in de wijk de politie te bellen. Noteer kentekens, onthoudt signalementen en bel direct 112.