Garagehouder beroofd van zijn contante geld in Tilburg

Foto: politie.nl

26 september 2019 11:28
Bron: Politie.nl

Een garagehouder is woensdagavond beroofd van zijn contante geld. Hij was meegereden met de daders om geld te pinnen. Dat liep anders af. De politie hield één verdachte aan.

Op woensdag 25 september 2019 om 18.30 uur kwam er bij het Operationeel Centrum de melding binnen van een beroving. Het slachtoffer belde zelf en gaf aan dat hij op de Kalverstraat stond en zojuist beroofd was. Hij zag een van de daders lopen.

Garaghouder

Verschillende surveillance-eenheden spoedden zich naar de Kalverstraat waar agenten het slachtoffer spraken. Op zijn aanwijzing is er een 26-jarige Tilburger aangehouden. Het slachtoffer verklaarde dat hij kortgeleden zaken had gedaan met drie mannen. Ze hadden betaald met valse bankbiljetten. Toen ze vandaag weer in zijn bedrijf kwamen confronteerde hij hen met het feit dat hij dat valse geld had gekregen.

Beroving

De mannen gaven aan dat ze dat vervelend vonden en boden hem aan een bankpas te gaan halen en het geld voor hem te pinnen. De garagehouder ging met hun mee. Maar in plaats van een pasje ta halen reden ze naar een rustige plek in de Kalverstraat. Daar pakten ze de man vast en haalden het contante geld uit zijn zak, enkele honderden euro’s. Daarna verdwenen de verdachten en lieten het slachtoffer achter. Die belde de politie en zo kon één van de verdachten aangehouden worden.

Geld op zak, niet doen!

De verdachte en een in beslag genomen auto zijn naar het bureau gebracht. Er is aangifte gedaan door het slachtoffer. De recherche gaat op zoek naar de andere verdachten. Het is niet meer van deze (digitale) tijd om met veel contant geld op zak te lopen. De politie raadt dat ook sterk af. Ook kleine middenstanders kunnen hun betalingen via pintransacties laten verlopen. Zo wordt de kans kleiner op een overval of beroving. Lees meer over liever pinnen dan contant.