Onderzoek naar mogelijk geweldsmisdrijf in Tilburg

Foto: politie.nl

30 september 2019 13:20
Bron: Politie.nl

De politie onderzoekt een mogelijk geweldsmisdrijf waarbij een vrouw om het leven is gekomen. Er is een verdachte aangehouden.

Op maandag 30 september 2019 om 8. 00 uur kwam er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van een reanimatie van een vrouw in een woning aan de Kastrupstraat. Hulpdiensten, vooral medisch, werden naar de woning gestuurd. Een traumahelikopter met een arts aan boord landde in de omgeving.

Overleden

Ondanks de reanimatie overleed de vrouw. Omdat niet duidelijk was of het hier om een ongeval of een mogelijk geweldsmisdrijf ging startte de politie een onderzoek. De partner van de vrouw, met wie zij daar onder andere samenwoonde, werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw. Hij is naar het bureau gebracht en hij krijgt een advocaat toegewezen. Hij wordt als verdachte gehoord om uitsluitsel te krijgen over de toedracht. Ook twee medebewoners van het pand zijn als getuige meegegaan naar het bureau. Indien nodig zullen ze slachtofferhulp aangeboden krijgen. Het adres komt voor in de politiesystemen omdat we daar vaker geweest zijn. In verband met de privacy kan de reden daarvan niet gecommuniceerd worden.

Onderzoek

Forensische en tactische rechercheur zijn toen begonnen met hun onderzoek. Het huis is met schermen afgezet. In de woning is onder leiding van een Rechter Commissaris huiszoeking gedaan. Het wachten is onder andere op de uitslag van een samenwerking tussen de Forensische opsporing en gespecialiseerde artsen over de doodsoorzaak. Dan weten we of het om een misdrijf gaat of dat er sprake is van een natuurlijke overlijden.