Integrale actie Tilburg

3 oktober 2019 16:40
Bron: Politie.nl

Bij een integrale actie in het Tilburg zijn woensdagmiddag en avond verschillende resultaten geboekt. Politie, belastingdienst en de Gemeente Tilburg, waaronder het Gemeentelijk Fraudeteam, werkten samen.

Op woensdag 2 oktober 2019 tussen 15.00 uur en 22.00 uur werden op twee locaties, Stappengoor en Waalstraat, integrale controles gehouden met alle diensten,. De politie schreef negen processen-verbaal uit voor verschillende verkeersovertredingen. Eén verdachte bleek onder invloed te zijn van drugs. Hij weigerde aan het bureau de bloedproef dus hem staat de maximale straf te wachten. De officier van justitie gaat dat verder afhandelen. De politie wist meer dan 1100 euro aan een openstaande boete van een bestuurder te innen. De Belastingdienst heeft beslag gelegd op vijf voertuigen waarbij er drie daadwerkelijk getakeld zijn. Ze konden 2355 euro innen aan openstaande vorderingen en deden vier naheffingen van in totaal 6.000 euro in verband met het gebruik van buitenlandse kentekens. Het Gemeentelijk Fraudeteam heeft drie onderzoeken opgestart naar aanleiding van informatie die ze binnen kregen tijdens de controle. Verder nam de gemeente 1 auto in beslag en inde 5424 euro.

Valse merkgoederen

Een non-profit organisatie React, die als doelstelling heeft het bestrijden van het maken, het aanschaffen en het verkopen van valse merkgoederen, had de politie getipt. In een woning aan de Korhoenstraat zouden valse merkspullen liggen en verhandeld worden. Ondanks verschillende waarschuwingen van React ging de familie daar mee door en kon de organisatie niets anders doen dan de politie waarschuwen. Woensdagmiddag viel de politie, in het kader van de actiedag, de woning binnen. De drie bewoners werden aangehouden. Enkele honderden nagemaakte merk horloges, zonnebrillen, riemen en tassen werden aangetroffen. Alles is in beslag genomen. Ook een luxe auto is in beslag genomen ivm mogelijkwitwassen.