Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan in Tilburg

4 oktober 2019 12:50
Bron: Politie.nl

Een 27-jarige Tilburger is donderdag 3 oktober 2019 omstreeks 23.40 uur op de Goirkestraat aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou in een woning in de wijk het Zand / Wandelbos zijn vriendin mishandeld hebben. Hij verzette zich bij zijn arrestatie maar werd onder controle gebracht en naar het cellencomplex vervoerd.

De politie kreeg omstreeks 23.00 uur een melding van huiselijk geweld in een woning. Ter plaatse bleek dat een 27-jarige vrouw ernstig mishandeld was door haar vriend die daarna op de fiets was weggegaan. Ze had een bloedneus, schrammen en een grote en een kleinere zwelling in haar gezicht.  Ze wilde geen aangifte doen, ook gaf ze geen toestemming om een foto van haar letsel te maken. De agenten besloten juist vanwege dat letsel toch ambtshalve de vervolging te starten. Nadat een melding binnenkwam dat hij terug was bij die woning en tegen de ramen bonkte, werd hij uiteindelijk op de Goirkestraat gelokaliseerd en aangehouden.

 

Huiselijk geweld is niet normaal

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.