Duo aangehouden na gewapende straatroof in Tilburg

7 oktober 2019 20:40
Bron: Politie.nl

Maandagmiddag zijn op de Besterdring twee mannen aangehouden voor een gewelddadige straatroof op de Vredeman de Vriesstraat.

Het incident gebeurde rond 16.15 uur. Een 29-jarige man uit Tilburg werd door zeker twee mannen met een mes belaagd. Hierbij werd hij geschopt en geslagen, terwijl hij op de grond lag. De daders renden daarna weg. Het slachtoffer miste daarna onder andere een mobiele telefoon. De man is voor behandeling aan zijn verwondingen met de politie naar het ziekenhuis gegaan en deed aangifte.

Klemgereden

De politie stelde een onderzoek in naar deze straatroof. Tijdens dit onderzoek werd op deĀ Besterdring een auto met twee inzittenden klemgereden en gecontroleerd. Omdat zij mogelijk een wapen bij zich hadden, richtten agenten hun wapen op het duo. Ook werd een politiehond ingezet. Ze werden aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Een van de mannen is een 32-jarige man uit Tilburg. Hij is ingesloten en wordt later verhoord. De andere man mocht na onderzoek het politiebureau verlaten. Hij bleek niks met de straatroof te maken te hebben.