Drie verdachten van poging straatroof opgepakt in Tilburg

18 oktober 2019 15:44
Bron: Politie.nl

De politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van een poging straatroof op woensdagavond. Die zelfde nacht was de eerste al aangehouden. Vandaag zijn de andere twee opgepakt.

Op woensdag 16 oktober 2019 om 22.35 uur fietste een inwoner uit Tilburg over de Reeshofdijk. Hij zag drie mannen staan die hem gedeeltelijk de weg versperden. Hij stopte en een van de mannen kwam naar hem toelopen met vermoedelijk een mes in zijn hand. De aangever had het idee dat hij beroofd zou worden en fietste snel weg. Hij belde de politie.

Aanhouding

Meerdere politie-eenheden startten een zoekactie naar aanleiding van deze melding in de omgeving. Verschillende behulpzame passanten hadden het drietal zien rennen en stuurden de politie de juiste kant op. Uiteindelijk lukte het de agenten om één verdachte aan te houden in de Dubbeldamstraat. De 17-jarige Tilburger werd naar het bureau gebracht. De recherche stelde een onderzoek in naar de andere twee verdachten. Het onderzoeksteam kon achter de identiteit van de andere twee verdachten komen. Vrijdagochtend zijn een 15-jarige en een 16-jarige Tilburger aangehouden in hun woning.