Ruzie tussen moeder en zoon in Tilburg

Foto: politie.nl

19 oktober 2019 12:59
Bron: Politie.nl

Problemen tussen een moeder en haar volwassen zoon zijn vrijdag zo uit de hand gelopen dat de zoon is aangehouden.

Op vrijdag 19 oktober 2019 om 18.35 uur kreeg het personeel van het Operationeel Centrum een huilende vrouw aan de lijn. De vrouw gaf aan dat ze al lang problemen heeft met haar meerderjarige zoon (> 25). Het was nu zo uit de hand gelopen dat er fysiek geweld was gebruikt. De vrouw kon het niet meer aan en vroeg de politie om hulp.

Aanhouding

Collega’s van het Team Leijdal waren al eerder die dag op het adres geweest en gingen er weer heen. In de woning woont de vrouw met haar zoon. De zoon, bekend bij verschillende hulpinstanties, bleek kwaad te zijn op zijn moeder door verder onbelangrijke redenen. Hij bleek vaker door kleine dingen erg kwaad te worden en kreeg daarvoor behandeling. Dat escaleerde in scheldpartijen en fysiek geweld. De moeder was met haar zoon bij verschillende instanties geweest maar het was niet gelukt om adequate hulp te krijgen, mede door het feit dat hij niet mee werkt. De moeder voelde zich verlaten door de hulpinstanties en kon het op dat moment niet meer aan. Ze had als redmiddel op vrijdagmiddag de politie gebeld. Na overleg met een hulpofficier van justitie is besloten de zoon dan maar aan te houden voor het geweld dat hij had gebruikt. Hij gaf zelf aan dat hij een airsoftwapen en enkele zwaarden op zijn kamer had. Deze zijn door de agenten uit voorzorg meegenomen.

Hulpverlening

Ondanks het feit dat de gepleegde strafbare feiten minimaal waren is toch besloten de verdachte voor de nacht in te sluiten aan het bureau zodat de rust kon wederkeren. In de loop van zaterdag wordt bekeken door hulpverlenende instanties of er een oplossing is voor dit moment. Maar omdat de situatie dan geen crisis meer is bestaat de kans dat de verdachte weer in vrijheid gesteld wordt en naar huis mag. De behandelende agent: “De kans is dus groot dat we daar de komend tijd weer vaak heen gestuurd worden. Ik hoop maar dat dat goed gaat.”
Lees meer over het thema Huiselijk geweld op politie.nl. Voor meer informatie over hulp bij onder andere huiselijk geweld kijk op de site van Veilig Thuis Midden-Brabant.