Politie onderzoekt (poging) berovingen en roept de hulp van het publiek in in Tilburg

20 oktober 2019 14:36
Bron: Politie.nl

De politie doet onderzoek naar de beroving van een 14-jarige jongen uit Tilburg en een poging beroving van een 52-jarige man uit Tilburg, gepleegd op zaterdag 19 oktober 2019 op de Reeshofdijk. Ook onderzoekt de politie de beroving van een 24-jarige Tilburger, gepleegd in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober, in de Alleenhouderstraat. Daarbij roept de politie de hulp in van het publiek. Hebt u informatie, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op!

De 52-jarige Tilburger fietste zaterdagavond rond 23.10 uur over de Reeshofdijk, toen hij werd ingehaald door een man op de fiets. De man sneed de 52-jarige Tilburger af, pakte ‘m vast en eiste geld. De Tilburger was hier niet van gediend, duwde de man van zich af en fietste weg. Thuis waarschuwde hij de politie. De politie heeft aangifte opgenomen.

Bewusteloos

De beroving van de 14-jarige jongen vond plaats in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober. De jongen fietste over de Reeshofdijk in de richting van het centrum. Kort nadat hij de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg was overgestoken, kreeg hij plotseling een klap en viel van zijn fiets. Daarna zou hij meerdere keren geschopt en geslagen zijn door een aantal jongens. Het slachtoffer raakte even buiten bewustzijn. Toen hij bij bewustzijn kwam, bleek hij bestolen te zijn. Hij mist onder andere zijn mobiele telefoon en zijn fiets. Ook hij heeft aangifte gedaan.

Rugzak kwijt

In de Alleenhouderstraat, ter hoogte van het viaduct met de Ringbaan-West, is in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober een 24-jarige man uit Tilburg beroofd van zijn rugzak. De man werd in het tunneltje door vermoedelijk drie mannen tot stoppen gedwongen en bedreigd met een mes. Toen ze zijn rugzak hadden afgepakt, zag de man kans aan zijn belagers te ontkomen. Hij heeft aangifte gedaan.

 

Hulp gezocht

We roepen uw hulp in om de straatrovers te pakken en het aantal straatroven te doen stoppen.
Was u getuige van (een van) de berovingen? Weet u wie de dader(s) is/zijn? Bent u zelf op de Reeshofdijk, de Alleenhouderstraat of in de directe omgeving ervan benaderd / lastig gevallen door rondhangende jongeren? Of hebt u andere informatie die voor de politie van belang kan zijn? Meld het ons dan!

U kunt dat doen:

- via de banner onder dit bericht

- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen

- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)

- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en meteen vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen).