Tilburg - Drie aanhoudingen na fouilleeractie

12 augustus 2016 13:33
Bron: Politie.nl

De politie hield donderdag 11 augustus een fouilleringsactie in de Perosistraat, Bartokstraat, Griegstraat en op Verdiplein. Daarbij zijn drie personen aangehouden. Daarnaast werden er steek- en slagwapens, drugs, geld en inbrekerswerktuigen in beslag genomen.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost
In totaal werden 55 personen gecontroleerd. Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aan het Verdiplein bleek 25.000 euro op zak te hebben. Hij is aangehouden voor witwassen. 
Samoeraizwaard
Op hetzelfde plein werd ook de 42-jarige Tilburgse bestuurder van een bestelbus gecontroleerd. Hij bleek een mes, breekijzer, honkbalknuppel, bivakmuts en samoeraizwaard in zijn voertuig te hebben liggen. De man is aangehouden voor het overtreden van de wet wapens en munitie en voor het bij hebben van inbrekerswerktuigen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak vrijgelaten. De wapens en andere goederen zijn in beslag genomen.
Drugs
Op de Griegstraat is een 18-jarige Tilburger opgepakt, hij had gedroogde henneptoppen in zijn auto liggen. De man is ingesloten voor verder onderzoek. 
Maatregelen
De gemeente Tilburg en de politie hebben maatregelen genomen om de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren in Stokhasselt en Vlashof. Een aantal incidenten in de wijk zijn de aanleiding voor deze aanpak. Het doel is om de overlast in het gebied terug te dringen. Er is extra toezicht in de wijk en de politie heeft de mogelijkheid om preventief te fouilleren. De overlastlocaties worden dagelijks schoongemaakt. Het noordelijke deel van de wijk is aangewezen als veiligheids-risicogebied. Het gaat om het deel vanaf de Componistenlaan en de Vlashoflaan. Deze aanwijzing geeft de politie extra mogelijkheden om te zorgen voor een veilige buurt. Dit geldt alleen zolang het noodzakelijk is voor de handhaving van de openbare orde.

De politie voert de komende tijd op diverse plekken acties uit. Het kan zijn dat agenten passanten aanspreken en vragen stellen. De politie doet dit om samen met bewoners de wijk veilig en leefbaar te maken en te houden. De gemeente en de politie vragen hiervoor begrip en medewerking. Bewoners kunnen ook zelf een steentje bijdragen. Als ze een situatie niet vertrouwen, kunnen ze dit melden bij de politie of de gemeente. Alle bewoners in Stokhasselt hebben een brief van de gemeente ontvangen over dit onderwerp. Daarin staan onder meer adviezen en tips.