Tilburg - Recalcitrante bestuurder aangehouden

18 augustus 2016 17:12
Bron: Politie.nl

Agenten hebben op de Ringbaan Zuid een 27-jarige Tilburger aangehouden. De man weigerde na een verkeersovertreding de bevelen van de dienders op te volgen en beledigden hen.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost
Surveillerende agenten zagen op donderdag 18 augustus dat de automobilist rond 11.00 uur op de Baroniebaan over een verdrijvingsvlak reed. Daarbij moesten de agenten met hun auto uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Ze besloten de bestuurder een stopteken te geven. Dit negeerde de bestuurder echter.
Geen tijd
Nadat agenten de man hadden aangesproken terwijl hij bij een stoplicht stond te wachten gaf hij aan niet te willen volgen. De verdachte verklaarde geen tijd te hebben. Daarop parkeerden de agenten hun auto voor die van de man zodat deze niet verder kon rijden. Hierop werd hij gevorderd ze te volgen naar een veilige plek om een en ander af te werken. De man ging er hierop weer vandoor. 
Beledigingen
De politieagenten zijn daarop achter de auto aangelopen. Deze stond inmiddels weer voor een stoplicht te wachten. De man is vervolgens aangehouden en uit zijn auto getrokken. Daarbij vond de man het nodig om de dienders uit te maken voor ‘kankerracisten’ en ‘mafkezen’. De man is aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. Hij is meegenomen naar het politiebureau.