Tilburg , Eindhoven - Gevaarlijk rijdende automobilist na achtervolging aangehouden

31 augustus 2016 13:40
Bron: Politie.nl

Een 24-jarige in Duitsland verblijvende man is maandagavond vanwege een serie van ernstige verkeersovertredingen na een lange achtervolging aangehouden. De automobilist heeft een proces-verbaal gekregen en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook moet hij vanwege zijn rijgedrag naar cursus.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost
Een politieman reed maandagavond 29 augustus 2016 in een onopvallende politieauto over de Burgemeester Bechtweg. Hij zag dat hij met hoge snelheid werd ingehaald door een Mercedes met een defecte koplamp met Duits kenteken. Hij zag dat de bestuurder op de kruising met de Baggerweg het rode verkeerslicht negeerde. De diender ging in de achtervolging. De roekeloze automobilist reed de A58 op richting Eindhoven waarbij snelheden van circa 240 km / uur werden bereikt. Net voor de afslag Oirschot verminderde de bestuurder zijn snelheid, de agent zag dat de man een mobiele telefoon in zijn hand had. De diender liet zijn legitimatiebewijs zien en gebaarde hem te volgen naar de afrit. De automobilist volgde de politieman maar draaide op het laatste moment weer terug de snelweg op.  Uiteindelijk werd de vluchter ter hoogte van Eindhoven op de parkeerplaats van een wegrestaurant door gewaarschuwde politie eenheden klem gereden..
Cursus
De verdachte heeft een proces-verbaal gehad voor het overtreden van de maximumsnelheid, het niet handsfree bellen, het rijden door rood licht en gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder is hij bij het CBR aangemeld voor de cursus over verantwoord rijgedrag in het verkeer (EMG)