Tilburg - Opnieuw inbraak in winkel, politie zoekt getuigen

31 augustus 2016 15:49
Bron: Politie.nl

Afgelopen nacht is omstreeks 04.05 uur ingebroken in een winkel aan het Pater van den Elsenplein. De daders hebben aan de rechtervoorzijde een raam ingeschopt. Op camerabeelden is te zien dat twee personen een grote tas volstoppen met broeken, handtassen en schoenen. Het is de derde inbraak in drie maanden tijd. De politie doet onderzoek naar de inbraken.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost
De politie heeft in de omgeving nog tevergeefs gezocht naar de daders. Wel werden nog enkele op straat achtergebleven kledingstukken terug gevonden.  Een getuige zag dat de twee daders na de inbraak op twee motorscooters / runners stapten en wegreden de Landbouwstraat in. Tijdens hun rit vielen diverse kledingstukken uit de tas. Er is van de 25-jarige eigenaar van de winkel een aangifte opgenomen. Hij staat de camerabeelden ten behoeve van het rechercheonderzoek af  maar vertelde dat hij  deze ook via Facebook vrijgeeft en de media inschakelt.
Eerdere inbraken
De nacht van maandag 4 op dinsdag op 5 juli 2016 werd op soortgelijke wijze ingebroken in de winkel, er werden onder meer T-shirts en zwembroeken gestolen. Ook op zaterdag 9 juli 2016 was het prijs. Toen werd rond 04.45 uur een wederom een ruit ingeslagen. De buit bestond uit kleding en tassen. De daders reden op een motorfiets weg in de richting van Stappegoor.
Oproep