Breda - Motorrijder gaat onderuit en raakt zwaar gewond

4 september 2016 14:44
Bron: Politie.nl

De politie behandelde zaterdagavond 3 september 2016 een verkeersongeval op de Sint Ignatiusstraat. Een motorrijder (28) raakte daarbij zwaar gewond.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost
Het ongeluk gebeurde rond 22.00 uur ter hoogte van de kruising St. Ignatiusstraat / Mgr. Leijtenstraat toen de motorrijder met hoge snelheid de macht over zijn Suzuki GSX R-1000 verloor. Hij schoof onderuit en belandde tegen een muur. De 28-jarige man uit Breda liep daarbij onder meer letsel op aan zijn hoofd. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het traumateam van de Life-Liner bij de stabilisatie van het slachtoffer. Hij werd overgebracht naar het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg.
Pizzakoerier
In zijn val nam de motorrijder een pizzakoerier mee. De fastfoodbezorger reed in dezelfde rijrichting over het fietspad en werd onderuit geschoven door de vallende motorijder. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht en bleek niet noemenswaardig gewond.
Ongevalsanalyse
Verkeersongeval analisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en verklaring van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.