Tilburg - Zeven arrestaties tijdens verkeerscontroles rondom clubavond Satudarah

12 november 2016 10:49
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdagavond 11 november 2016 in samenwerking met de Belastingdienst en Douane intensieve verkeerscontroles op onder meer de Kraaivenstraat en de Leboerstraat gehouden. De controles vonden plaats vanwege een promo avond van Outlaw Motorcycle Gang Satudarahah in een pand aan de Zevenheuvelenweg. Er werden onder meer nieuwe clubleden en gasten van andere clubs verwelkomd. Bij de acties werden zeven arrestaties verricht. De Belastingdienst legde onder meer op 13 auto’s beslag en incasseerde 16.255 euro aan openstaande schulden.

Zeeland-West-Brabant
Een 28-jarige Tilburger keerde zijn auto om een verkeerscontrole op de Ledeboerstraat te ontwijken. Hij werd achtervolgd door een onherkenbaar politievoertuig en uiteindelijk op de Vloeiveldweg staande gehouden. In de auto werd een bijl en een slagwapen aangetroffen. Ook lagen er hesjes van Satudarah in de kofferbak. Er zaten drie Tilburgse mannen ( 28,29 en 29 jaar) in de auto. De bestuurder vertelde dat hij gekeerd was omdat hij geen zin had in een controle. Zij werden aangehouden ter zake de Wet Wapens en Munitie en / of het niet bij zich hebben van een ID-bewijs. Een van de inzittenden verzette te zich zodanig dat bij zijn aanhouding pepperspray werd ingezet.

 
Vonnissen en drugs
Een 22-jarige man uit Leerdam werd aangehouden omdat hij nog 46 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. Een 27-jarige man uit Sittard werd eveneens gearresteerd omdat hij nog 8 dagen tegoed heeft. Een 36-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats werd opgepakt omdat hij nog 29 dagen moet zitten.  Een 26-jarige man uit Tourcoing rekende zijn openstaande boete van 100 euro af. Een 33-jarige Waalwijker werd aangehouden nadat er XTC pillen bij hem waren aangetroffen. 

Resultaten Belastingdienst / Douane
Er werd drie keer geconstateerd dat ten onrechte in een auto met buitenlands kenteken werd gereden. Er werd vanwege openstaande belastingschulden op dertien auto’s beslag gelegd, acht daarvan werden afgevoerd. Er werd 16.255 euro direct geïnd.