Tilburg - Veelpleger verdacht van diefstal spaarpotje goede doel

4 december 2016 12:50
Bron: Politie.nl

De politie verdenkt een 56-jarige Tilburgse veelpleger van de diefstal van een inzamelingsspaarpotje voor het goede doel uit een winkel op het Verdiplein. In zijn fouillering werden 3 XTC pillen en vier gram amfetamine aangetroffen.

Zeeland-West-Brabant
Een 56-jarige veelpleger werd zaterdag 3 december 2016 omstreeks 13.45 uur op het Verdiplein op aanwijzing van getuigen aangehouden ter zake diefstal. De verdachte was kennelijk met zijn zoontje in een Viswinkel. In een onbewaakt ogenblik pakte hij kennelijk een goede doelen spaarpotje van de toonbank en stopte dat in een plastic zak van de winkel. Een andere middenstander zag dat hij het rinkelende  spaarpotje bij zich had waarna de politie werd gewaarschuwd. De verdachte werd op het Verdiplein aangehouden. Het spaarpotje werd op enkele meters afstand van hem achter een prullenbak aangetroffen en is terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Hij ontkent ondanks de getuigeverklaringen en zijn verdachte gedrag in de winkel de diefstal. 
Afspraken over aanpak veelplegers
De  verdachte is in verzekering gesteld, conform afspraken met het openbaar ministerie over de aanpak van veelplegers. Hij wordt aanstaande dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.