Tilburg - Hennepkwekerij ontdekt bij brand op zolder

9 januari 2017 12:34
Bron: Politie.nl

Maandagochtend vroeg heeft op een zolder van een huis aan de Pastoor Smitsstraat brand gewoed.

De brand werd rond 5.30 uur ontdekt. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zorgde het vuur voor veel rook. Ook kwamen er vlammen uit het dak aan de achterzijde van de woning. De brandweer ontdekte een hennepkwekerij.
Verhoor bewoner
De politie stelt een onderzoek in naar deze kwekerij. De bewoner (vanwege privacyredenen worden niet meer gegevens bekend gemaakt) is niet aangehouden. Hij wordt op een later moment uitgenodigd om op het politiebureau een verklaring af te leggen.
Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: 

Aanwezigheid van hennepgeur;
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
Constant zoemend of ronkend geluid;
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Geef uw melding door!
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden;
via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006);
anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M;
via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999.

Noord-Brabant Tilburg

  • 24dad98c7ac44c42bb531dfe6a94c435