Tilburg, Vlissingen, Roosendaal, Etten-Leur, Prinsenbeek, Breda, Tilburg - Politie ruimt bijna 13000 hennepplanten en stekken

11 januari 2017 12:10
Bron: Politie.nl

De politie heeft dinsdag 10 januari 2017 in Zeeland en MW-Brabant naar hennepkwekerijen. Er werd op vier plekken moederplanten en stekken aangetroffen. In totaal werden 12914 planten/stekken en 63,5 kilo aan henneptoppen in beslag genomen. Er werden vier arrestaties verricht.

Vlissingen
In een pand aan de Jan Vermeerlaan zijn in een woning 123 planten en 96 stekken in beslag  genomen.

Tholen
In een bedrijfspand aan de Ambachtsweg te Tholen werd naar aanleiding van een hoge belasting op het energienetwerk een onderzoek ingesteld bij enkele aldaar gevestigde bedrijven.  Na enig speurwerk werd in een  pand een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen verdeeld over twee grote  ruimten  met daarin in totaal 1162 grote oogstrijpe hennepplanten.  Er werden geen verdachten aangetroffen. De elektriciteit j werd illegaal afgetakt. De plantage  is ontmanteld.  Vanwege de stroomdiefstal  werd dit adres van het netwerk afgesloten.

Roosendaal
In een woning aan de Gerard ter Borchstraat te Roosendaal werden in een slaapkamer, 66 bijna oogstrijpe hennepplanten in beslag genomen. Er werd niemand aangetroffen.  Er is ten minste één keer  eerder al een hennepoogst  gerealiseerd. De huurder van de woning wordt voor verhoor  uitgenodigd.

In een huis  aan de Jan Vermeerlaan te Roosendaal werd in een slaapkamer een speciaal daarvoor ingerichte kweektent aangetroffen,  met daarin 157 hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat het om  zogenoemde moederplanten ging,, die gebruikt worden voor het maken van jonge hennepstekken.  Er waren al enkele jonge plantjes  in  een speciaal daarvoor vervaardigde kast en rek geplaatst waarop deze wortel kunnen trekken.   De bewoner werd vanwege de gevaarlijk aangelegde elektriciteitsvoorziening van het energienetwerk afgesloten.

Etten-Leur
Op de Wilgenlaan stonden in een inpandige garage en een kamer op de begane grond 375 planten. Er was sprake van stroomdiefstal. In een woning aan de Roerdomp op een van de slaapkamers en de zolderetage stonden 2453 stekken en 69 moederplanten. Er werd één verdachte aangehouden.

Prinsenbeek
In een pand aan de Meester Bierensweg werden 293 moederplanten en 338 stekken aangetroffen. Er is één verdachte aangehouden.

Breda
Op een adres aan de Willem de Bruynstraat stonden 119 planten. Er werd één verdachte gearresteerd. In een pand aan de Oosterhoutseweg stonden 208 moederplanten en 7396 stekken. Er werden geen arrestaties verricht.

Rijen
In een pand aan de Kardinaal de Jonghstraat werd 63,5 kilo aan gedroogde henneptoppen in beslag genomen. Er werd één verdachte gearresteerd.

Tilburg
In een woning aan de Beethovenlaan in Tilburg werd een plantage met 155 planten aangetroffen.  Er was sprake van stroomdiefstal. Er werd één verdachte aangehouden
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

 

 

 

 

Noord-Brabant Tilburg

  • 158eeb1ccc64095f33641f082839c662