Tilburg - Hennepkwekerij zorgt bijna voor brand

2 maart 2017 16:27
Bron: Politie.nl

De politie trof woensdagmorgen in een woning aan de Friezenlaan een hennepkwekerij aan.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding door een buurtbewoner, welke een brandlucht rook. De plantage bestond uit bijna honderdvijftig hennepplanten. Deze stonden in twee kamers, verdeeld in vier kweektenten. Er werd niemand aangehouden.
Ruimingsbedrijf
De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.
Brandgevaar
Tijdens het onderzoek bleek dat er een brand in een van de kamers had gewoed, welke zichzelf gesmoord had. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Aanwezigheid van hennepgeur;
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
Constant zoemend of ronkend geluid;
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.