Tilburg - Actie voor een veilig en gezellig uitgaan

15 april 2017 12:35
Bron: Politie.nl

Een gezamenlijke alcoholpreventieactie in Tilburg was een succes. Uitgaan in Tilburg is een feestje en Hoe Fris Ben Jij?

Zeeland-West-Brabant
Gemeente, HALT, GGD, Novadic-Kentron, R-Newt en de politie hadden vrijdagavond 14 april 2017 de handen ineen gestoken en een preventieactie georganiseerd. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur stond de BuurTent op de Heuvel. Je kon daar praten, ervaren, blazen en informatie krijgen. 
Doel
Uitgaan in Tilburg is een feestje. We houden het gezellig. Een verantwoord alcoholgebruik door jongeren is goed voor hun gezondheid en heeft tot gevolg dat eventuele overlast, vernielingen en geweldplegingen met name rondom uitgaansgebieden en in de weekenden verkleind worden.
Dronkemansbril
Jongeren konden op vrijwillige basis blazen bij de politie. Dat hebben in totaal 120 mensen gedaan. Daar waren geen jongeren bij van onder de 18. Met die jongeren en nog 30 anderen die niet bliezen  is een voorlichtingsgesprek aangegaan. De GGD stond daar met een dronkemansbril. Als je die bril opzette kon je ervaren hoe je je gedraagt als je teveel gedronken hebt. Je merkt dan dat je reactievermogen heel anders is. Er was een quiz en er lag veel informatiemateriaal.

Een geslaagde actie om laagdrempelig contact te krijgen met jongeren onder de 25 en hun ouders om voorlichting te geven over het effect van (teveel) alcoholgebruik.

Noord-Brabant Tilburg

  • 75d1711564adb2571dc6e79a41356074