Tilburg - Blauwe avond

26 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Woensdagvond heeft een groep van twaalf agenten van het basisteam Tilburg Centrum verschillende controles uitgevoerd. Verkeer en overlast waren de onderwerpen.

Zeeland-West-Brabant
Noodhulpdiensten, wijksurveillance en wijkagenten op pad zijn de dagelijkse vormen van controle en handhaving. Maar er zijn ook dagen dat het initiatief genomen wordt om met een groep agenten enkele zaken aan te pakken die tijdens de andere diensten blijven liggen. Zo ook op woensdag 24 januari 2017, vanuit team Tilburg Centrum trok vanaf 14.00 uur een groep van 12 agenten de wijk in.
Verkeer
Op de Oerlesestraat, de kruising Korvelseweg met de Gardiaanhof en de kruising Dolomietenlaan met de Berglandweg werden controles uitgevoerd. Dat waren algemene controles maar de nadruk lag op de verkeersveiligheid. Er werden negen bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende verkeersfeiten en verschillende mensen werden gewaarschuwd. Ook konden twee vonnissen, samen 400 euro, geïnd worden. 
Jeugd
In de avond zijn, naar aanleiding van overlast meldingen, verschillende plekken bezocht door het team. Buurtpreventie Groenewoud sloot ook aan. Achter de ijsbaan werd jeugd gecontroleerd. Bij een school aan de Groenewoudstraat stonden twee jongeren. Aan de Wassenearlaan stonden vier auto’s met elf jongeren. Geen overlast geconstateerd. Er werden duidelijke afspraken gemaakt.
Boetes
Ook een taak van de politie is uitvoering geven aan vonnissen. In de loop van de avond zijn enkele mensen bezocht die nog boetes hadden openstaan of aan wie verteld moest worden dat ze een boete hadden gekregen. In twee gevallen lukte het om de mensen te spreken en kon een boete geïnd worden.

Noord-Brabant Tilburg

  • 249cb9598ff31d6adb703220ebfa7474