Tilburg - Camera in winkel levert twee dieven op

16 februari 2018 05:02
Bron: Politie.nl

Camerabewaking in een winkel in de wijk Goirke heeft woensdagavond geresulteerd in de aanhouding van een man (26) en een vrouw (19) ter zake diefstal. Ze hadden op twee onbewaakte momenten potjes, bestemd voor fooien en een goed doel die op de toonbank stonden, uit de zaak gestolen.

Zeeland-West-Brabant
De eigenaresse van de kledingzaak deed aangifte. Ze vertelde dat ze twee potjes met klein geld op de toonbank heeft staan, één is bedoeld voor een kleine bijdrage voor een fonds tegen spierziekte,  de ander voor fooien. Gisteren ontdekten ze dat de fooienpot was gestolen. Een paar dagen daarvoor, op 9 februari was  het andere potje al uit de winkel weggehaald.  Ze zag op de camerabeelden dat dezelfde man en vrouw de winkel binnen kwamen.  In beide gevallen nam de man het geldpotje van de toonbank en stopte het onder zijn jas. Hierna verlieten ze weer de zaak. Een medewerker van de winkel zag de dief woensdag aan het eind van de middag lopen op het  Bart van Peltplein. 

 
Onderzoek
Verder eigen onderzoek van aangeefster en de politie leidde uiteindelijk naar het verblijfsadres van de verdachten, een pension, waarna ze daar met toestemming van de officier van justitie omstreeks 19.30 uur werden aangehouden. De geldpotten werden niet aangetroffen. De benadeelde denkt dat de buit zeker enkele honderden euro’s bedraagt.