Tilburg - Mannen op dievenpad aangehouden

19 februari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Dankzij een alerte melder heeft de politie twee mannen op het Westerpark aan kunnen houden. Ze zaten in een auto vol inbrekerswerktuigen en hadden buitengewoon veel belangstelling voor een woning in de straat.

Zeeland-West-Brabant
De politie werd op zaterdag 17 februari rond 20.30 uur gebeld door een bewoner van de straat. Er zouden een aantal mannen in een geparkeerde auto zitten. Ze zouden al een keer uitgestapt zijn en hadden bijzondere interesse voor een van de woningen. Agenten gingen op de melding af en controleerden de auto en zijn inzittenden.
Inbrekerswerktuigen
In de buurt van de auto hield een agent een 17-jarige Tilburger staande. De jongen verklaarde op weg naar huis te zijn. Zijn identiteit werd vastgesteld en hij mocht zijn weg vervolgen. Ook de twee mannen in de auto werden gecontroleerd. Het bleken een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 18-jarige Spanjaard te zijn. In hun auto vond de politie schroevendraaiers, een breekijzer en een hamer. Daarop is het duo aangehouden voor het bezit van inbrekerswerktuigen. De gereedschappen en auto zijn in beslag genomen en het tweetal is afgevoerd naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Noord-Brabant Tilburg

Aanhouding Inbraak
  • 40e33d7038976c22180f516e59b9f2ac